top of page

     Walking in the Fields | הולכים בשדות

   

              Chen Chefetz, Yuval Buchshtab |    חן חפץ  ויובל בוכשטב   

       Curators: Two Curators - Tamar Lamdan and Carmit Shine    |    אוצרות: Two Curators - תמר למדן וכרמית שיין

בתערוכה האמנים חן חפץ ויובל בוכשטב מבקשים לשמור על הנוף המוכר, שבילי השדות והבית והמשמעויות שהם מקפלים בתוכם. על היחס שלנו כבני אנוש אל השדה, ואיך אנחנו משתקפים במחזור חייו – בצמיחה, בקמילה ובהתחדשות. באצמצעות דיספלינות שונות האמנים חפץ ובוכשטב חוזרים על אותה פעולה, הולכים בשדות ומשוטטים ברחבי העוטף, הראשון מתעד ומצלם, השני מלקט ואוסף חומרי גלם מהטבע.

חפץ חוזר לסטודיו ומצייר במריחות שפכטל מהירות יחד עם משיכות מכחול מוקפדות, אלו ועוד מגלים איכויות לכאורה סותרות של עדינות וחספוס, מציאות ובדיה, קרבה וריחוק. האמן מבקש להעלות במתבונן חוויה של רכות ושקט, ומתוכה לזהות את הדיכוטומיות כמשלימות. תנועה זו, אל עבר איחוד הקטבים, הפכה לחומר המנווט את תהליכי המחקר והיצירה בעבודתו, ובציוריו היא מקבלת צורה של חיפוש מתמשך אחר חווית בית.

 

הצורך לחזור הביתה לא פוסק בזמן מלחמה, דרך מפות לוויין, בוכשטב "מטייל" בשדות סביב ביתו בקיבוץ נירים, והולך בשבילים המוכרים. באמצעות מפות אלו הוא רושם וקטוריאלית את השדות החקלאיים המשועבדים לטכניקת קידוד ובעזרת מכונת לייזר הוא חורט על נייר ועץ, הקומפוזיציות סימטריות ובעלות גוון מונוכרומטי, עצם פעולת החריטה מקעקעת את הנייר וחורכת אותו. מתוך חוויה אישית הוא רוצה להראות את  היופי, היציבות, והחיות שהיו שם. היצירות מהדהדות את הכמיהה לחופש,  בין הינו לאינו בין פריחה לקמילה.

 

שם התערוכה נגזר מהבלדה של נתן אלתרמן מ-1934, "האם השלישית": "בְּנִי גָדוֹל וְשַׁתקָן… הוּא הוֹלֵךְ בַּשָּׂדוֹת. הוּא יַגִּיע עַד כָּאן./ הוּא נוֹשֵׂא בְּלִבּוֹ כַּדּוּר עוֹפֶרֶת״. שלוש אימהות שרות לבניהן האובדים שירת געגועים, אימה ותקווה. הרומן "הוא הלך בשדות" של משה שמיר המספר את סיפורו של דור הפלמ"ח - סיפור אהבתם של מיקה ואורי, בין עולה חדשה מפולין ויליד הקיבוץ, אחת היצירות המכוננות של ראשית המדינה.

 

התערוכה מוקדשת לעוטף ותושביו מתוך מקום אופטימי והתבוננות קדימה ותקווה לחזרתו מהשבי של יגב בוכשטב, אחיו של יובל.  חפץ מקדיש את התערוכה לחברו הטוב יהב וינר ז״ל, שנולד וגדל בכפר עזה, הקדיש את יצירתו הקולנועית לחיים שם, ונרצח ב-7 באוקטובר בביתו.

50% מההכנסות יתרמו לשיקום קיבוץ נירים וכפר עזה.

bottom of page